back

Lappeenrannan kaupungin tietosuojavastaava Ilona Sidoroff arvostaa työssään PrivacyAntin visuaalisuutta

Lappeenrannan kaupungin tietosuojavastaava Ilona Sidoroff arvostaa työssään PrivacyAntin visuaalisuutta.

Lappeenrannan kaupungilla hyödynnetään PrivacyAntia myös osana tiedonhallinta-mallia. GDPR ja tiedonhallintalaki edellyttävät pitkälti samojen asioiden dokumentoimista. 

PrivacyAntilla ratkaiset molemmat dokumentointivelvoitteet yhdellä iskulla.


Ilona Sidoroff, tietosuojavastaava Lappeenrannan kaupunki

 

Tietosuojavastaavana PrivacyAnt on minulle se tärkein työkalu, jonka yleensä avaan ensimmäisenä aamulla. Monesti saatan ihan vain suunnitella omia töitäni, ja saan apua visuaalisesti ilmeestä, kun näen miten työt etenevät ja mihin kaivataan panosta. Eniten tykkään kuitenkin siitä, kun pääsen tekemään tietovirtakarttoja ja täyttämään kontrolleja eri alojen substanssiosaajien kanssa. Erityisesti kontrollit ohjaavat keskustelua hyvin niin, että saan käytyä tietosuojan eri osa-alueita jäsennellysti, ja samalla organisaation ymmärrys tietosuojasta lisääntyy. Itse taas saan paremman ymmärryksen siitä, mitä tietoa meillä liikkuu, missä, miten jne. ja koska nämä tulee samalla kirjattua ylös, voin palata niihin tarvittaessa, enkä joudu aina kysymään samoja kysymyksiä. Usein tämmöisen yhteisen työpajan jälkeen on sellainen olo, kun olisi ihan huomaamattaan tehnyt viikon työt kerralla. Kun samoja asioita on tehnyt ilman vastaavaa työvälinettä, on ero työtehossa merkittävä.

 

Lappeenrannan kaupungilla olemme päättäneet myös käyttää PrivacyAntia osana tiedonhallintamalliamme, jossa se täydentää hyvin meillä jo olemassa olevia kuvauksia. Yhteystyö firman kanssa on sujunut mutkattomasti, ja saan aina vastauksen kysymyksiini ja yleensä varsin nopeasti. Tietosuojanörttinä arvostan erityisesti sitä, että gdpr-sanktioilla pelottelun sijaan pyritään auttamaan siinä, että saadaan oikeasti rakennettua kestävää tietosuojakulttuuria.”