back

Miksi Traficomin evästeohjeistus on yksi Euroopan tiukimmista? Mitä evästeistä puhuttaessa usein unohtuu?

PrivacyAntin Evästeviikot ovat täällä

Viikkojen aikana saat hyödyllistä siitä, miten verkkosivut ja evästeteknologiat käytännössä toimivat, kuinka eväste-artikloja ja Traficomin uutta ohjeistusta tulisi käytännössä tulkita, ja miten dataohjattua markkinointia voidaan jatkossa toteuttaa lainmukaisesti. 

 

 

Mitä mieltä Eija ja Leena ovat nykyisistä evästekäytännöistä?

Onko käyttäjäystävällisyys unohtunut nykyisten evästebannereiden suunnittelijoilta kokonaan? Osuvatko tämän hetkiset ratkaisut vain ärsytyskynnykseen?  PrivacyAntin Chief Legal Engineer Heikki Tolvanen (CIPP/E, CIPM, CIPT & FIP), PrivacyAntin hallituksen edellinen puheenjohtaja Eija Warma-Lehtinen ja nykyinen puheenjohtaja Leena Kuusniemi pohtivat, onko toimijoiden ollut mahdoton toimia oikein evästeisiin liittyvän sekavan tilanteen takia.

Katso video.

 

 

Miksi Traficomin evästeohjeistus on yksi Euroopan tiukimmista?

Miksi nykyiset evästebanneriasetukset ovat tietosuojanäkökulmasta päälaellaan? Heikki, Eija ja Leena pureskelevat tuntumia Traficomin uudesta evästeohjeistuksesta.

Katso video.

 

 

Mitä evästeistä puhuttaessa usein unohtuu?

Miksi "evästedirektiivi" lempinimi ohjaa harhaan? Miten suostumus kysytään, jos rajapintaa loppukäyttäjään ei ole? Heikki, Eija ja Leena peräänkuuluttavat lisää ohjeistusta palveluille, jotka hyödyntävät muita alustoja ja teknologioita kuin verkkosivuja.

Katso video ja lue lisää Heikin blogista.

 

 

Mitä Traficomin evästeohjeistuksesta jäi puuttumaan?

Jättääkö aukko ohjeistuksessa toimijoille tilaa jatkaa vanhoja käytäntöjään "välttämättömyys"-verukkeella?  Heikki, Eija ja Leena kertovat, mistä toivoisivat tarkempaa ohjeistusta.

Katso video.