back

Applen iOS muutoksen odotetut vaikutukset alkavat näkyä

Financial Times kirjoittaa, että Applen viime keväänä tekemä muutos loppukäyttäjiltä pyydettävässä suostumuksessa on ‘haihduttanut’ miljardeja Snapchatin, Facebookin, Twitterin ja YouTuben liikevaihdoista. Jo keväällä huhuttiin muutoksen tuovan isoja muutoksia Internet jättien ja muiden mainostajien liiketoimintaan.Apple julkaisi viime huhtikuussa uuden App Tracking Transparency -politiikkansa, joka pakottaa sovellukset kysymään loppukäyttäjien suostumuksen kohdennettuun mainontaan. Ei liene yllättävää, että suostumusten määrät tippuvat merkittävästi nykyiseen käytäntöön verrattuna, jossa suostumus on ollut käytännössä pakko antaa, mikäli sovellusta on halunnut käyttää.Artikkelissa kerrotaan, että mainostajat ovat alkaneet vähentämään näillä alustoilla mainontaan käytettävää rahaa ja siirtymään muille alustoille.