back

Koronatestien näytteistä kerätyt geneettiset ja biologiset tiedot kaupan UK:ssa

Daily Mail uutisoi, että UK:n valvontaviranomainen ICO on ryhtynyt tutkimaan koronatestaukseen liittyvän yrityksen aikeita ryhtyä myymään testauksessa otetuista näytteistä kerättyjä geneettisiä ja biologisia tietoja, kuten DNA näytteitä eteenpäin kolmansille osapuolille. Cignpost Diagnostics niminen yritys on ottanut koronatestejä miljoonilta ihmisiltä ainakin Heathrown ja Gatwickin lentoasemilla.

 

Yrityksen edustajan mukaan tietosuoja on otettu huomioon, sillä testaukseen osallistuneiden henkilöiden on tullut antaa suostumuksensa tällaiseen. Todellisuudessa informointi asiasta oli piilotettu tietosuojaselosteella olevan linkin taakse ja loppukäyttäjien oli tullut "hyväksyä tietosuojaseloste" ennen koronatestiin osallistumista. Kyse ei siis mitä ilmeisimmin ole pätevästä suostumuksesta.