back

”En ole vielä nähnyt yhtään yritystä, joka ei siirtäisi mitään dataa Yhdysvaltoihin”

Onko sinulla vedenpitävä meriselitys valmiina?

 

Tietoja pitäisi siirtää, mutta instrumentteja ei ole. Komission hyväksymiä vakiolausekkeitakin (SCC) on horjutettu, mutta toistaiseksi ne ovat vielä pystyssä TIA-arvioiden ja lisäsuojakeinojen tukemana. Yritystä koskevat sitovat säännöt (BCR) on todellinen vaihtoehto vain suurille yrityksille. Meriselitys kannattaa joka tapauksessa olla valmiina valitun instrumentin osalta, kun loppukäyttäjä tai viranomainen kyseenalaistaa systeemisi.

 

PrivacyAntin Chief Legal Engineer Heikki Tolvanen (CIPP/E, CIPM, CIPT & FIP) pohtii kansainvälisiin tietojen siirtoihin liittyvää problematiikkaa PrivacyAntin hallituksen edellisen puheenjohtajan Eija Warma-Lehtisen ja nykyisen puheenjohtajan Leena Kuusniemen kanssa.

 

Katso video.