back

PrivacyAntin Heikki Tolvanen nousi Tivin 100 it-vaikuttajaa listalle

Tivi listasi sata it-alan vaikuttajaa jo 19. kerran ja uutena nimenä listalle ylsi tänä vuonna yksi PrivacyAnt perustajajäsenistä, Heikki Tolvanen.

Heikki on monelle tuttu etenkin suorasanaisista kannanotoistaan somessa ja kenties osalle myös yhtenä tietosuojapodin juontajista sekä PrivacyAnt kouluttajana ja konsulttina.

 

Miten Heikistä sitten tuli tietosuojaintoilija?

 

Kuulemani mukaan tietosuoja ei ollut oikiksessa se puoleensavetävin luentosarja ja todellinen tietosuojainnostus sai alkunsa vasta Roviolla. Kun vuosi Roviolla oli kulunut ei paluuta enää ollut. Oppeja on karttunut muistakin kotimaisista yrityksistä, kuten S-ryhmätä ja Fortumilta. Polte tietosuojatyön kehittämiseen on ollut niin voimakas, että se lopulta kimmoitti ajatuksen omasta yhtiöstä, joka sai nimekseen PrivacyAnt.

 

Heikin kädenvääntö evästetulkinnoista viranomaisten kanssa herätti kiivasta keskustelua kentällä, päätyi tuomioistuimen käsiteltäväksi ja sai lopulta viranomaisen muuttamaan evästeohjeistusta. Tämä ’evästesagaksi’ tituleerattu tapahtumasarja oikeastaan kiteyttää hyvin Heikin suhtautumista koko alaan. Tietosuoja on meidän jokaisen perusoikeus, jota ei kunnioteta sen ansaitsemalla tavalla. On väärin, että perusoikeuksien yli kävellään ilman mitään seurauksia ja erityisen harmillista on se, että nykyinen ratkaisukäytäntö ajaa yritykset ja loppukäyttäjät eriarvoiseen asemaan. Heikin "vaatimaton" missio on muuttaa maailma paremmaksi paikaksi tietosuojan osalta:

"Parempi paikka tietosuojan osalta ei tarkoita sitä, etteivätkö yritykset voisi edelleen käsitellä henkilötietoa, kunhan tekevät sen vaan reilusti. Uskon, että hyväntahtoiset yritykset voittavat, kun sääntelyä valvotaan tehokkaasti. Toivon että tulevaisuudessa alkaisimme näkemään enenevässä määrin nopeampaa reagointia muissa EU-maissa annettuihin valvontaviranomaisten päätöksiin. Uutisten jakaminen ja ajankohtaisista asioista keskusteleminen on ollut minun mahdollisuuteni vaikuttaa ja tätä samaa tietosuojan ilosanomaa aion jakaa jatkossakin."

 

Me PrivacyAntilla olemme valtavan iloisia siitä, että Heikki on tuonut tietosuojalle sen ansaitsemaa näkyvyyttä ja nostanut epäkohtia rohkeasti esiin - se ei ole helppo duuni.

 

Onnea Heikki, olet paikkasi ansainnut!